2013. április 29., hétfő

Hello Kitty torta IV

Íme Angi ovis tortája, egész alakos Hello Kitty, csipkés ruhában, csoki krémmel töltve, cukros masnival! ;)



2013. április 28., vasárnap

Konyakmeggy torta

Ahogy ígértem itt van Angi anyukájának csupa csokis tortája :) Csokis piskóta, csoki krém és chocodec-el vontam be! Az első chocodec-el burkolt tortám ez és rá kellett jönnöm, hogy egy kicsit nehezebb vele dolgozni mint az unidec-el. Merevebb, masszívabb az állaga ezáltal a bevonás is hagy némi kívánnivalót maga után de első próbának megteszi :) 

2013. április 27., szombat

Fodros királylányos torta

Angi királylány 4 éves lett, milyen is lehetne a tortája ha nem királylányos? Meg fodros, meg azért egy kicsit Hello Kittys is (bár volt egy külön csak Hello Kitty-s tortája is az oviba) Fodrokat még eddig sose csináltam de kiváncsi voltam hogyan kell, persze annyira nem könnyű mint ahogyan azt elképzeltem és nem is azzal a szerszámmal kellett cisnálni amit én előtte elképzeltem de a végére egész jól belejöttem :) 
Alsó szint túrós málnás volt a felső pedig csokis lett volna de én megbolondítottam egy réteg vaníliás krémmel, hogy nehogy belefulladjanak a csokis tortákba mert Angi anyukája is kapott egy tortát amivel majd holnap jövök :)


Felvágva (Köszi Zsuzsi :) 

Ééés Angi a tortával, hatalmas kép sorozat! :)

2013. április 26., péntek

Aranyhaj torony torta

Bizony, a torony! Hát mikor felmerült, hogy a tornyot kéne megvalósítani tortából egyből beindult az agyam, hogy, hogyan lehetne merevítését megoldani az épületnek mert ugye Aranyhaj tornyának az alja nagyon vékony míg a tetején egy sokkal szélesebb rész található ezáltal tortából nem igen kivitelezhető a felépítés. 
Keresgéltem neten és találtam egy nagyon jó leírást viszont azért ennyire nem akartam belemenni a barkácsolós dologba. Aztán leürült az alufóliás henger! :D Isteni szikra és már meg is volt az ötlet. Betekertem folpackba és beépítettem. 

Ennek a tetejére került a széles torony rész ami puncs masszából készült. Maga a torta csoki krémmel volt töltve mivel ennek a krémnek van a legjobb tartása amire nekem most igencsak szükségem volt :D

Mivel elég instabil lett volna a szállításhoz így eleve levehetőre szántam a torony tetejét :)

Itt pedig már egyben:



2013. április 25., csütörtök

Garfield torta

Imádom Garfield-ot a maciját Micikét meg még jobban! Még eddig nem szeretett volna senki Garfield tortát hát most jött el az ideje és ha már lúd (illetve macska) akkor legyen nála a kedvenc macija is :)
Vaníliás krémmel volt töltve.


2013. április 24., szerda

Bogyó és Babóca torta II.

Bogyó és Babóca ismét de ezúttal szivárvány csúszda helyett Babóca háza került a tortára "emeletként". Egyik kedves volt kollégám kisfiának készült ez a torta amit a párja a torta és karamell oldalról nézett ki :)
A legjobb tudásom szerint próbáltam megvalósítani a kérést azt már döntsétek el ti, hogy mennyire sikerült, én meg voltam elégedve a végeredménnyel és az ünnepeltnek is tetszett :)
Csoki krémmel volt töltve.




Zsombi a tortával :)

2013. április 22., hétfő

Horgász torta II.

Az előző Horgász tortához hasonló készült most is csak ez nagyobb méretben. Csoki krémmel volt töltve. 



2013. április 21., vasárnap

Mini focilabda torta

Foci labda, mini, Real Madridos, és gesztenyés :) Ezt sikerül alkotnom ilyen paraméterekkel:

2013. április 20., szombat

Dobozos Coca Cola torta

Egy Coca Cola kedvelő születésnapjára készült, igaz belül nem kóla volt hanem csokikrém de azért remélem így is ízlett! ;)


2013. április 19., péntek

Ajándék doboz torta II.

Még pedig egy elég különleges doboz volt ez, mert nem csak úgy nézett ki mint egy ajándék csomag hanem gyakorlatilag a torta volt a csomagolás az igazi ajándék körül :D Egy drága órát kellett beépítenem a torta közepébe ráadásul úgy, hogy a tortát rá lehessen tenni tehát kivágtam a torta alá kerülő kartont is. 

Itt még a készítés közbeni állapot nem túl bíztató :



És a végeredmény:


2013. április 18., csütörtök

Chanel sminkes torta

A kérés annyi volt, hogy Chanel smink cuccok legyenek a tortán és rózsaszín barna legyen a meghatározó szín rajta. Mostanában különösen tetszik ez a két szín együtt úgyhogy külön öröm volt számomra :) + a barna belül is jelen volt, mert csoki krémes volt a torta :)


2013. április 17., szerda

Szakácsos torta

Egy szakács (ki gondolta volna ;) 50. születésnapjára készült ez a torta, Nem tudom mennyire látszik a képen de a keze arany színű volt külön kérés alapján, mint ahogy az L a római 50-es is :)
Csoki krémmel volt töltve.


2013. április 16., kedd

Bogyó és Babóca torta

Egész pontosan pedig a Szivárvány csúszdás rész volt az amit tortára kellett "vinnem". Nem láttam előtte egy részt sem ebből a meséből csak meg volt, hogy kb. melyik az. Úgyhogy egy kis kutatás előzte meg az elkészítést. A belseje csokis-vaníliás volt (1 réteg vanília, 1 réteg csoki). 

Figura fronton van még mit fejlődni de szerintem egészen aranyos lett :)



2013. április 15., hétfő

30-as fényképes torta

Ismét eljött páron szülinapja, nem is akárhanyadik, hanem a szép kerek harmincadik. A tavalyi tortáját meg sem kíséreltem formában felülmúlni, inkább más szemszögből közelítettem meg. Meglepi bulit szerveztem neki ahol elég sokan voltunk tehát nagy torta kellett már csak ezért sem lett volna jó a forma torta. Akkor a legkézenfekvőbb a számot ábrázoló torta, no de azért valami kellett rá amitől különleges lesz így eszembe jutott hogy a 30 évét fotókkal össze lehetne foglalni és mellé pedig gyártanék sok kis "figurát" ami illik az adott képhez. Na ez a figurás tervem nem jött össze úgy ahogy szerettem volna mert csak néhány került rá leginkább az idő hiány miatt (a szervezés miatt 1000 felé kellett lennem egyszerre) de aztán ahogy raktam fel a képeket a tortára rájöttem, hogy nagyon rá sem fért volna ha több figurát csinálok.

No mind1 így is nagyon tetszett neki :) A 3-as alatt meggyes csoki krém volt a 0 alatt pedig fehér csokis kókuszos krém :)




2013. április 14., vasárnap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...