2012. február 28., kedd

Torta, könyvelõnek

Ez a torta egy könyvelőnek készült. Én ajánlottam egy jó kis számoló gépet, hogy egyen az mert ahol rákerestem leginkább azok jöttek ki könyvelőre de végül ez lett :)



Jól elszórakoztam a kis mindenféle kellékekkel az asztalra de élveztem :) A telefonzsinórt fogpiszkálóra csavartam fel :D

Egy húzós hétvége

Pontosabban nem is egy egész hétvége volt csak péntek délután és a szombat első fele. 3 +1 torta készült ennyi idő alatt :)


Póker torta
A tortához előzőnap elkészítettem a zsetonokat és a kártyalapokat. 
Kerek torta levágva 6 szögre 
Tetejére egy zöld hatszög került, körbe pedig egy enyhén cirmos (fát imitáló) barna szegély.
Rá a zsetonok, és a kifestett kártya lapok és kéész :)


Vizipipa torta
Párhuzamosan készült a póker tortával. 80cm hosszú lett. Nem semmi kihívás volt ezt a formát kifaragni, bevonni. 
 
A díszítés része tetszik mindig a legjobban az már nem volt nagy ügy :) 
A "fém részek" ezüst gyöngyporral lettek beszórva.


Volkswagen jel torta
Apukámnak készült az alábbi picike torta amiben étcsokis narancshéjjas krém volt és egy réteg marcipán.

+1 torta
A vizipipa torta előtt az ünnepelt ezt a szépen díszített tál somlóit kapta meg mivel elötte sajnos rájött hogy milyen torta készül neki. Úgyhogy megvicceltük egy ilyennel. Kicsit csalódott is volt először :D

Végül az összes együtt

Aranytömb torta II.

Egy kedves ismerősömnek készült a torta, tanulva az előző aranytömb torta készítéséből ezúttal nem spray-vel vittem fel az arany színt a tortára hanem a fondant volt kissé sárgára színezve és arra került ecsettel (!) az arany gyöngypor.




Rádió torta

Ezt a tortát hirtelen kellett összedobnom ami sajnos látszik is rajta. Ami csak lehetett hiba az előjött ennél. Kevés lett a krém félidőben főznöm kellett még egy adagot. A fondantot 2x raktam rá mert az első borítás szétszakadt. Mire el jutottam a díszítésig addigra elég késő volt már nem akartam szüleimet felverni a tojásfehérjés cukormáz robotgépes kevergetésével így gondoltam van nekem ilyen díszítő valamim ilyen tubusos 4-5 színű kis zselé szerű krém. Mivel ebben a kis csomagban nincsen fekete így a barnával kezdtem megrajzolni a "kijelzőre" a számokat. Az 1 dolog, hogy majd leszakadt a kezem úgy kell nyomni azt a tubust, de még randa is volt, nyúlt stb. Ja és szerintem ez ilyen soha meg nem száradó fajta. Na jó, akkor mégis keverek cukormázat. Végül azzal rajzoltam meg a vonalakat. A piros mutatót viszont mégis csak a tubusossal nyomtam rá, de megfogadtam, hogy kivágom a kukába. (Még megvan ;) A vonalak és a kis tekerő gombok feldobták a végeredményt, mondjuk lehetett volna szebb is.




Hello Kitty gitár torta

Egy újabb gitár kicsit másképp. Barátnőm párjának készült szintén poénból :)

Néger broki torta 18+ :)

És most egy kis "felnőtt tartalom" következik! :D 


...No comment... ;)





A háttértörténetet nem ismerem túl jól de a lényeg, hogy ezt egy fiú kapta poénból :D

Gitár torta

Ismét egy kis bérmunka :) Barátnőm anyukájának a barátai kérték ezt a tortát. Megsütötte a piskótát, megfőzte a krémet nekem "csak" össze kellett rakni, bevonni, díszíteni. A fiuk gitározik egy zenekarban és az ő gitárja volt a cél tortaként. 
Azt eddig is tudtam hogy jó dolog a nagy fagyasztó de, hogy a fagyasztó LÁDA milyen király!!!! Sajnos nem fér el sehova pedig tuti beszereznék egyet mert nagyon jól hasznosítható.
Itt a közel 1 méteres torta hűl a fagyiban.
Végül így sikerült:

Focipálya torta II.

Egy egyszerűbb változata az előző focipályának, ezen nincsenek bábúk. Szóba került ehelyett még a Spongyabob is az nekem jobban tetszett volna de aztán mégis ezt választották.

Tank torta

Ééés egy újabb jármű... Nem is akármi! EGY TANK! :D
Apukám nagy segítségemre volt ennél a projektnél, kioktatott a különböző tankokról mondta, mit hogyan tegyek rá, és azt hiszem a végeredmény magáért beszél. A csirke után ez eddig a legjobban sikerült tortám a saját mércém szerint :) Persze egy kis airbrush elfért volna rajta még de sajnos az még nincsen.
Lehull a lepel:


Motor torta

Optimus után megfogadtam, hogy mostanában járművet nem csinálok, de úgy néz ki még is :)
Na ettől a tortától nagyon féltem, hogy nem fog sikerülni, Lövésem nem volt, hogy oldom meg, ugyan is az ünnepelt motorját kellett megcsinálni nem csak egy motort. Íme a "minta": 
És a torta változat:


Nem tudom ti, hogy látjátok sikerült-e hasonlóra csinálni a tortát de szerintem elég jó lett ;)

2012. február 26., vasárnap

Glenfiddich torta

Apukám főnöke gyűjti a whiskeyket, az ő születésnapjára készült ez az "üveg" Glenfiddich.
Akkora volt az üveg, hogy befért a fagyasztónkba így könyebb dolgom volt, hogy gyorsan és kellőképpen meg tudtam dermeszteni bevonás előtt.

A cimke ismét ostyával lett megoldva

Barico Kft. torta

Laptop torta

14. szülinapra készült az alábbi torta. A laptop kijelzője mézeslapból van, nem a legjobb de jobb ötletem nem volt rá. Valakinek valami jobb? Ti, hogy csináltátok volna?




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...